НАБУ відкрило справу проти МОЗ щодо ефективності закупівлі вакцини від COVID-19

16 Лютого 2021 1:10 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 16 лютого повідомив, що за минулу добу зафіксовано 3143 нових випадки COVID-19, із них 182 дитини та 179 медичних працівників. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 915 осіб;
  • летальних випадків — 150;
  • одужали — 6189 осіб;
  • здійснено 39 401 тестування за добу, з яких 18 948 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), 11 339 — методом імуноферментного аналізу (ІФА) та 9114 досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській (621), Чернівецькій (343), Вінницькій (210) та Закарпатській (204) областях та м. Київ (308).

Міністр поінформував, що минулого тижня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило справу стосовно ефективності закупівлі вакцини проти коронавірусної хвороби. 16 лютого МОЗ отримало від НАБУ вимогу надати всю інформацію щодо проведених перемовин із виробниками вакцин проти COVID-19. За словами М. Степанова, наразі вся необхідна інформація та документи передаються в бюро для розслідування. Він також зазначив, що подібні розслідування негативно впливають на імідж країни та декілька компаній — виробників вакцини вже переглядають свою подальшу співпрацю із країною.

«Нагадую, Україна буде використовуватиме лише перевірені та ефективні вакцини зокрема таких компаній, як Pfizer, Sinovac, Novovax, AstraZeneca та Moderna. На український ринок допускатимуться вакцини, які матимуть проміжні результати ІІІ стадії клінічних досліджень», — наголосив глава Міністерства.

Міністр також зауважив, що перша партія вакцини проти COVID-19 затримується. «Ми говорили, що вакцинація розпочнеться з 15 лютого, цю дату я називав, виходячи з домовленостей щодо постачання вакцин. Постачання вакцин від глобальної ініціативи COVAX компанії Pfizer трохи затримуються. Відносно вакцини компанії AstraZeneca зараз тривають технічні моменти з логістики самої відправки», — повідомив він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*