МОЗ працює над створенням освітнього серіалу для медичних працівників — Ярослав Кучер

17 Лютого 2021 11:36 Поділитися

За даними Центру громадського здоров’я станом на 17 лютого в Україні зафіксовано 4286 нових випадків COVID-19, серед захворілих дітей — 304 та медичних працівників — 329. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 2330 осіб;
  • летальних випадків — 147;
  • одужало — 5927 осіб;
  • здійснено 64 842 тестування за добу, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 25 782, методом імуноферментного аналізу — 16 647 та досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 — 22 413.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Івано-Франківській (646), Чернівецькій (386), м. Київ (366), Вінницькій (351) та Закарпатській (275) областях.

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер поінформував, що за час роботи національного контакт-центру з протидії поширенню COVID-19 до нього звернулося понад 186 тис. українців. Окрім того, у контакт-центрі впроваджено сервіс віддалених цілодобових консультацій лікарями. Уже залучено 15 медичних працівників та ними надано 4443 консультації.

Також Я. Кучер повідомив, що МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації України, НСЗУ та за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine працюють над створенням освітнього серіалу для медичних працівників.

«Усі серії освітнього серіалу будуть відзняті відповідно до певної тематики. Після зйомки всіх серій та їхнього запуску в публічний простір відповіді на проблемні питання лікарі завжди зможуть знайти на порталі «Дія. Цифрова освіта» у розділі «Освітні серіали», — підкреслив заступник міністра.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті