Уже 3 виробники вакцин проти COVID-19 подали заявки на реєстрацію під зобов’язання для екстреного медичного застосування

17 Лютого 2021 3:41 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) інформує, що 15 і 16 лютого «Єдине вікно» МОЗ України зареєструвало та передало до ДЕЦ дві нові заяви про реєстрацію вакцин проти COVID-19. Це індійська вакцина Covishield, виробництва «Серум Інстітьют» та Comirnaty™️ європейського виробника «Пфайзер», Бельгiя. Імунобіологічні препарати подані на реєстрацію під зобов’язання для екстреного медичного застосування відповідно до постанови КМУ від 08.02.2021 р. № 95. Наразі вони знаходяться на різних етапах оцінки.

«Працівники ДЕЦ усвідомлюють свою відповідальність перед суспільством і докладають усіх зусиль для того, щоб надати експертні висновки стосовно співвідношення «користь/ризик» та перевірки реєстраційних матеріалів у найкоротший термін, як того вимагає законодавство України», — заявив Михайло Бабенко.

Ще 10 лютого ДЕЦ отримав заяву про державну реєстрацію в Україні вакцини CoronaVac для специфічної профілактики COVID-19 під зобов’язання для екстреного медичного застосування, виробництва «Синовак Лайф Саєнсіз Ко., Лтд».

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті