Дані про інциденти під час надання медичної допомоги: НСЗУ розроблено новий дашборд

18 Лютого 2021 11:35 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що відповідно до норм чинного українського законодавства надавач медичних послуг має щокварталу реєструвати та подавати НСЗУ звіт про інциденти, які відбулися під час надання послуг. Йдеться, зокрема, про ненавмисне залишення стороннього предмету в рані чи порожнині тіла пацієнта, інциденти, пов’язані з переливанням крові та її компонентів, тощо.

Такий звіт має подавати щокварталу кожен медичний заклад, законтрактований НСЗУ, навіть у разі відсутності протягом звітного періоду таких випадків. Уніфіковану форму звіту розроблено для всіх медичних закладів, незалежно від форми власності, рівня надання медичної допомоги та спеціалізації.

На новому дашборді «Стан подання звітів про наявність чи відсутність інцидентів під час надання медичних послуг», розробленому НСЗУ, розміщено інформацію щодо поданих медичними закладами відповідних звітів про випадки, які сталися в закладі під час надання медичної допомоги.

Аналітична панель має 2 розділи:

  • у першому — «Інформація про стан подання звітів про наявність або відсутність інцидентів, що відбулися під час надання медичних послуг» — містяться дані щодо кількості медичних закладів, що подали (або не подали), про частку надавачів, що вже прозвітували, кількість зафіксованих у звітах інцидентів. В основній таблиці розділу можна знайти інформацію щодо кожного медичного закладу країни. На сторінці також є динамічна інфографіка щодо кількості надавачів медичних послуг, які подали звіт, за певний часовий період;
  • у другому розділі — «Зведення за областями щодо стану подання звітів про наявність або відсутність інцидентів» — можна знайти інформацію щодо регіонального розподілу надавачів медичних послуг, які подають звіт. Також у інфографіці розміщено дані про частку надавачів, що прозвітували за певний часовий проміжок, та розподіл зафіксованих інцидентів у кожній області країни.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті