За період п’ятої сесії Верховної Ради профільний комітет планує провести 4 виїзні засідання

18 Лютого 2021 4:40 Поділитися

17 лютого під головуванням Михайла Радуцького, голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) у режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету, під час якого було розглянуто та затверджено графік проведення виїзних засідань на період п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання (лютий–липень 2021 р.).

М. Радуцький нагадав, що в період роботи попередніх сесій Комітет провів виїзні засідання й робочі наради в 6 областях: Житомирській, Одеській, Рівненській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській. Також члени Комітету побували з робочими поїздками в Донецькій і Луганській областях. Комітет прийняв рішення на період п’ятої сесії запланувати проведення 4 виїзних заходів у тих областях, де вони ще не проводилися, а саме: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

«Саме з цих областей до Комітету надходить достатня кількість звернень від громадян, місцевих рад та медичних працівників. Вони переважно стосуються роботи закладів охорони здоров’я в умовах медичної реформи та пандемії COVID-19. Варто також зауважити, що виїзні засідання — це ефективна форма парламентського контролю, яка дозволяє нам як народним депутатам перевірити, як працюють прийняті нами закони на місцях, які з норм виявилися нежиттє­здатними та потребують коригування, які проблеми у сфері охорони здоров’я турбують населення і медичну спільноту», — повідомив М. Радуцький.

Голова Комітету запропонував під час виїзних засідань приділити особливу увагу вказаним вище питанням та в порядку контролю ознайомитися з організацією проведення вакцинації проти COVID-19 у регіонах. Конкретні дати поїздок будуть визначатися в робочому порядку.

Окрім того, за ініціативою заступника голови Комітету Артема Дубнова було прийнято рішення наступного тижня в режимі відеоконференції провести засідання робочої групи для розгляду пропозицій до проєкту Закону України від 22.09.2020 р. № 4142 «Про систему громадського здоров’я», прийнятого Верховною Радою в першому читанні. Зокрема, на засідання планується запросити заступника міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та експертів з медичної спільноти.

Також під час засідання Комітету М. Радуцький поінформував, що заплановане на 17 лютого спільне засідання комітетів з питань антикорупційної політики та з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, на якому планувалося розглянути питання ефективності використання бюджетних коштів і уникнення корупційних ризиків під час здійснення державних закупівель вакцини проти COVID-19, а також ліків та медичних виробів, перенесено у зв’язку зі зверненням генерального директора ДП «Медичні закупівлі України» Арсена Жумаділова.

Він повідомив, що не може взяти участь у засіданні у зв’язку з проведенням перевірок Державною аудиторською службою на предмет ефективності виконання бюджетних програм. Про нову дату і час спільного засідання буде повідомлено додатково.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті