Близько 10 млрд грн передбачено у Програмі медичних гарантій–2021 на боротьбу з COVID-19

22 Лютого 2021 9:34 Поділитися

У Програмі медичних гарантій–2021 передбачено близько 10 млрд грн на боротьбу з COVID-19. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) постійно моніторує ситуацію щодо рівня захворюваності, щоб встигнути перерозподілити кошти Державного бюджету. Про це йдеться на сайті НСЗУ.

Також у НСЗУ зазначають, що до центру надання первинної медичної допомоги пацієнт з підозрою на COVID-19 може звернутися і без декларації. У разі необхідності він отримає консультацію лікаря, а також тест на визначення антигенів SARS-CoV-2.

Однак для подальшого отримання повного обсягу первинної медичної допомоги треба укласти декларацію з лікарем. Якщо у пацієнта розвивається тяжкий стан, слід викликати швидку медичну допомогу, у разі потреби такого хворого транспортують до лікарні, визначеної в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Якщо хворий не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації стосовно самоізоляції.

До безоплатного пакету послуг лікування пацієнтів із COVID-19 включено:

  • тестування на COVID-19;
  • лабораторне та інструментальне дослідження;
  • медичну допомогу відповідно до галузевих стандартів;
  • кисневу підтримку, інтенсивну терапію за необхідності;
  • медикаментозну терапію та знеболення за потреби тощо. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів.

Окрім того, у Програмі медичних гарантій–2021 передбачено продовження стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою за відповідним пакетом послуг до періоду закінчення на території України дії карантину та протягом 30 календарних днів після його відміни. Після цього НСЗУ запропонує контракт закладам, які готові до реагування на інфекційні захворювання та епідемії, за окремим пакетом медичних послуг. Ці заклади визначають регіональні департаменти охорони здоров’я. Також передбачено окремий пакет вакцинації проти COVID-19.

НСЗУ нагадує, що пацієнт з підозрою або підтвердженим COVID-19 отримує безоплатно первинну медичну, амбулаторно-поліклінічну допомогу, екстрену медичну допомогу у разі тяжкого стану та стаціонарну медичну допомогу. У разі якщо особа має підозру на коронавірусну хворобу, вона також може пройти безоплатно тестування у свого сімейного лікаря та отримати консультації щодо лікування легкої форми даного захворювання.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті