Постанова КМУ від 15.02.2021 р. № 119

22 Лютого 2021 2:59 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 15 лютого 2021 р. № 119

Деякі питання закупівлі лікарських засобів для забезпечення пацієнтів, які потребують антиретровірусної терапії

У зв’язку з необхідністю безперервного забезпечення лікарськими засобами пацієнтів, які потребують антиретровірусної терапії, Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Дозволити Міністерству охорони здоров’я із залученням спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснює закупівлі, здійснити закупівлю лікарських засобів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей за рахунок залишків коштів, передбачених для закупівлі хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих, що утворилися у 2019 році на рахунках спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснювала закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», шляхом укладення угод (договорів) із зазначеною спеціалізованою організацією.
  2. Внести до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 році за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 р. № 255 (Офіційний вісник України, 2019 р., № 28, ст. 987; 2020 р., № 20, ст. 761, № 81, ст. 2630), зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр УкраїниД. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 лютого 2021 р. № 119

ЗМІНИ,
що вносяться до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 році за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру»

У розділі «Хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих та медичні вироби для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19»:

назву розділу викласти в такій редакції:

«Хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих та медичні вироби для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та лікарські засоби для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей»;

підрозділ «Лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19» викласти в такій редакції:

«Лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та лікарські засоби для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей»

Міжнародна непатентована назва Форма випуску Дозування
Вакцина для профілактики грипу флакони, шприци мл/дози
Тенофовір/ламівудин/ефавіренз таблетки 300 мг/300 мг/400 мг
Атазанавір таблетки, капсули 300 мг
Тенофовір/ламівудин/долутегравір таблетки 300 мг/300 мг/50 мг
Тенофовір алафенамід/емтрицитабін/ долутегравір —«— 25 мг/200 мг/50 мг».
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті