Записатися на вакцинацію від COVID-19 можливо буде з 1 березня через додаток «Дія» — брифінг МОЗ

23 Лютого 2021 12:44 Поділитися

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 23 лютого в Україні зафіксовано 4182 нових підтверджених випадки COVID-19, з них дітей — 252 та медичних працівників — 219. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1236 осіб;
  • летальних випадків — 153;
  • одужали — 4351 особа;
  • здійснено 49 600 тестувань за добу, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) — 23 660, методом імуноферментного аналізу (ІФА) — 14 782 та досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 — 11 158.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській (716), Чернівецькій (468),  Вінницькій (243), Закарпатській (224) областях та м. Київ (454).

Заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер повідомив, що сьогодні МОЗ очікує на прибуття вакцини від COVID-19. Відтак відповідно до затвердженої Дорожньої карти на першому етапі вакцинуватимуть медиків, які працюють з хворими на коронавірусну хворобу, в закладах для осіб похилого віку, військовослужбовців, які беруть участь в Операції Об’єднаних Сил.

Окрім того, Я. Кучер поінформував, що МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації створило електронний лист очікування вакцинації проти COVID-19, записатися в який можна буде як через додаток, так і портал «Дія». «Кожен охочий матиме можливість із 1 березня потрапити в цей список. Зробити це можна буде також за допомогою контакт-центру Міністерства охорони здоров’я», — зазначив він та додав, що коли настане відповідний етап згідно з дорожньою картою вакцинації, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися в пункт вакцинації, обравши місце, дату і час візиту. Це стосується українців віком від 18 до 59 років.

Окрім того, заступник міністра уточнив, що МОЗ почало розширювати потужності контакт-центру і укладати договори з більшою кількістю операторів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті