В Україну доставлено перші 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca

23 Лютого 2021 3:49 Поділитися

Вантажний літак із вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Він доставив першу партію в розмірі 500 тис. доз. «Зараз терміново розмитнюємо вантаж, і вакцина відразу надійде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації», — повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Варто нагадати, що на першому етапі вакцинуватимуть:

  • медиків закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19;
  • бригади швидкої допомоги;
  • співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19;
  • мешканців та персонал будинків для осіб похилого віку;
  • військовослужбовців, які беруть участь в Операції Об’єднаних Сил. На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами.

МОЗ також інформує, що Oxford/AstraZeneca — це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії «AstraZenecа», що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона прекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ігор Н. 24.02.2021 9:52
Якщо виявиться, що виріб "ковішелд" від серум інстітьют оф індія не має жодного відношення до виробника АстраЗенека, то це означатиме, що тижневик "Аптека" розповсюджує під виглядом інформації неперевірену брехню?
Модератор 24.02.2021 4:18
Шановний пане Ігоре, дякуємо за ваш коментар. Звертаємо увагу, що "Щотижневик АПТЕКА"вказує джерела інформації відповідно кожної новини. В даному випадку, якщо ви маєте сумніви щодо інформації відповідно вказаної вакцини та її виробника, звертайтеся, будь ласка, до МОЗ чи ДЕЦ, які вказали дану інфомацію та реєструють вакцину. Гарного дня!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті