Сьогодні буде оприлюднено зміни до Ліцензійних умов щодо дистанційної торгівлі ліками — Ігор Іващенко

25 Лютого 2021 11:20 Поділитися

25 лютого Ігор Іващенко, заступник міністра охорони здоров’я, повідомив, що з метою зниження попиту на наркотичні засоби, психоактивні речовини і забезпечення протидії їх незаконному обігу, а також покращення доступу до лікарських засобів, які містять у своєму складі наркотичні речовини, МОЗ розроблено розпорядження КМУ «Про схвалення Державної політики щодо наркотиків на період до 2030 р.». Крім того, на виконання цього розпорядження затверджено і трирічний план заходів з його реалізації.

Окрім вищезазначеного, МОЗ розроб­лено:

  • зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроб­лення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території Украї­ни, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку;
  • обсяги квот на 2021 р., у межах яких здійснюватиметься культивування рослин, що містять психотропні та наркотичні речовини, а також обсяги виробництва, виготовлення, зберігання, ввезення та вивезення з території України наркотичних засобів та психотропних речовин.

І. Іващенко поінформував, що МОЗ також активно співпрацює з Державною службою України з лікарських засобів та контро­лю за наркотиками над змінами до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), у частині здійснення дистанційної торгівлі ліками. Відповідний проєкт змін сьогодні буде опубліковано для громадського обговорення і надіслано до органів виконавчої влади для погодження.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті