Верховна Рада вимагає від міністра охорони здоров’я звіту щодо вакцинації та протидії третій хвилі COVID-19

01 Березня 2021 3:41 Поділитися

Заступник голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, яка відбулася 1 березня, зазначила, що Україна знову опинилася серед лідерів в Європі за кількістю інфікованих, і смертність, на жаль, також є високою. «На цьому фоні ситуація в Україні виглядає дуже загрозливою. Мізерні темпи вакцинації, яка розпочалася зі значним запізненням, — не зупинять третю хвилю. Там, де країни роблять десятки і сотні тисяч щеплень щодня, без вихідних, практично цілодобово, — МОЗ звітує про 90 щеплень цієї суботи. Щеплено трохи більше 3000 громадян», — підкреслила вона.

На переконання О. Кондратюк, такий стан речей свідчить про провал підготовки медичної системи до кампанії з вакцинації, про недовіру, навіть серед медиків, до тієї вакцини, яку міністр охорони здоров’я привіз з Індії, і зрештою про провал комунікаційної кампанії з цього приводу. «Тому вимагаю негайного звіту міністра охорони здоров’я Максима Степанова на годині запитань до Уряду. Він має пояснити, яку саме вакцину він привіз, скільки вона коштує, чи закуповувалася вона напряму, або через посередників. Міністр повинен озвучити, нарешті, яка доведена ефективність цієї вакцини у відсотках, щоб усунути всі питання», — зауважила О. Кондратюк.

Окрім того, вона звернула увагу на законодавчу непідготовленість держави. «Де Національний план подолання негативних наслідків COVID-19 на 2021 р. від українського Уряду? Де комплекс законодавчих ініціатив? Як ми будемо допомагати малому і середньому бізнесу, вразливим групам, родинам з дітьми, тим, хто втратив і ще втратить роботу цього року? Що буде далі з тарифами? Усі ці питання потребують фахових відповідей від Уряду», — констатувала заступник голови.

За результатами Погоджувальної ради було підтримано ініціативу О. Кондратюк стосовно звіту міністра охорони здоров’я на годині запитань до Уряду.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті