Затверджено склад та Положення про робочу групу з впровадження оцінки медичних технологій

01 Березня 2021 5:09 Поділитися

Наказом МОЗ Украї­ни від 26.02.2021 р. № 365 затверджено склад та Положення про робочу групу з впровадження оцінки медичних технологій. Так, до робочої групи увійшло 18 осіб, серед яких представники державних органів влади, профільних громадських організацій та міжнародних партнерів МОЗ.

Відповідно до Положення робоча група з впровадження оцінки медичних технологій (ОМТ) є консультативно-дорадчим органом МОЗ України, який утворюється з метою узгодження позицій сторін щодо ОМТ. Її основним завдання визначено надання обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення та впровадження ОМТ, а саме стосовно:

  • внесення змін до чинних та розроблення нових нормативно-правових актів щодо ОМТ;
  • розробки та впровадження ОМТ;
  • комунікативних планів заходів щодо висвітлення питань за напрямками.

Засідання робочої групи можуть проводитися у відкритій або закритій формі без участі сторонніх осіб та засобів масової інформації. Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання робочої групи визначаються її головою, а у разі його відсутності — заступником голови.

Прийняті під час засідання рішення робочої групи матимуть рекомендаційний характер і оформлюватимуться у вигляді протоколу, який міститиме інформацію про назву групи, дату засідання, її учасників, перелік питань, що були розглянуті, пропозиції учасників щодо обговорених питань та рішення, що були прийняті із цих питань.

Нагадаємо, що 4 лютого на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт Настанови з державної оцінки медичних технологій для лікарських засобів, який стане рекомендаційним документом, що міститиме методологічну інформацію для використання всіма зацікавленими сторонами процесу ОМТ в Україні, а саме для виконавців та користувачів ОМТ:

  • заявників, суб’єктів господарювання, які готують заяви і досьє для включення препаратів до регуляторних переліків лікарських засобів;
  • осіб, які приймають рішення, управлінців;
  • державних інституцій з ОМТ в Україні — Департаменту оцінки медичних технологій Державного експертного центру МОЗ України, Експертного комітету з відбору і використання основних лікарських засобів МОЗ України;
  • структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій;
  • науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, клініцистів, фармацевтичних працівників, пацієнтських організацій тощо.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті