Денис Шмигаль підбив підсумки першого року роботи Уряду

04 Березня 2021 9:55 Поділитися

3 березня відбулося засідання Кабінету Міністрів України, присвячене року роботи Уряду. Під час вступного слова Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що рівно через тиждень після першого засідання Уряду було запроваджено карантин в Україні. «Протягом березня ми посилювали обмеження — і було багато критики. Але зараз можна чітко сказати: карантин врятував країну і зберіг життя тисячам наших людей та головне, що Уряд отримав час, аби реанімувати нашу медичну систему. Практично з нуля почалася відбудова протиепідемічної системи країни», — наголосив Глава Уряду.

Він також відзначив, що було розбудовано систему лабораторій та впроваджено ефективні протоколи лікування. Окрім того, у квітні Урядом було прийнято рішення, зокрема щодо встановлення доплат до 300% медикам, які борються з коронавірусною хворобою, запровадження виплат по 2 тис. грн на дитину щомісяця родинам фізичних осіб — підприємців, які призупинили свою діяльність через карантинні обмеження, запроваджено постійні доплати до пенсії в розмірі 500 грн для осіб віком старше 80 років.

У 2021 р. видатки на трансплантацію було збільшено в понад 4 рази порівняно з минулим роком, тобто до 500 млн грн. Також було затверджено Єдину інформаційну систему трансплантації органів. У 2020 р. підвищено мінімальну заробітну плату до 5 тис. грн та вже з 1 січня цього року відбулося чергове її підвищення до 6 тис. грн.

Крім того, Прем’єр-міністр підкреслив, що в лютому розпочалася вакцинальна кампанія проти COVID-19. «Як ми й обіцяли, всі українці будуть забезпечені якісними та безпечними вакцинами повною мірою. В Україну прибула ефективна вакцина компанії AstraZeneca. Найближчим часом очікуємо вакцину від Pfizer. Загальні домовленості за контрактами сягнули майже 30 млн доз», — сказав він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 04.03.2021 12:57
а где повышение зарплат врачам до 25 тысяч?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті