У ПМГ–2021 на ранню діагностику онкозахворювань передбачено майже 460 млн грн

04 Березня 2021 1:55 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facedook повідомляє, що онкопатологія посідає 2-ге місце серед основних причин смертності у світі після серцево-судинних захворювань. Проте онкозахворювання можна попередити. Доступність діагностики дає можливість виявити їх на ранній стадії і вчасно розпочати лікування.

Саме тому до Програми медичних гарантій (ПМГ) включено 6 інструментальних досліджень, спрямованих на ранню діагностику найпоширеніших онкозахворювань, та визначено їх як пріоритетні послуги.

Загалом за 9 міс 2020 р. за ПМГ ці пріоритетні дослідження на онкопатологію пройшли понад 230 тис. пацієнтів. За це НСЗУ виплатила понад 128,5 млн грн. Договір з НСЗУ на проведення діагностики на раннє виявлення онкопатології мають 680 медичних закладів. 33 з них — приватні. Якщо у пацієнта є направлення від лікаря на певну послугу, він обирає будь-який із цих закладів, незалежно від місця проживання чи реєстрації. Виписати направлення може лікар, з яким укладена декларація, або лікуючий лікар.

Ці дослідження для пацієнта є безоплатними, а саме:

  • діагностична або лікувальна процедура з анестезією за потреби;
  • гістологічне дослідження взятого матеріалу за потреби;
  • аналіз та опис результатів дослідження.

Цього року рання діагностика онкозахворювань залишиться серед пріоритетних послуг ПМГ. На цей напрям у програмі, яка почне діяти з квітня 2021 р., передбачено майже 460 млн грн.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті