За потреби Україна зможе швидко реалізувати проєкт паспортів вакцинації — Денис Шмигаль

04 Березня 2021 4:40 Поділитися

4 березня відбулася пресконференція Дениса Шмигаля, присвячена першому року роботи Уряду. Під час пресконференції Прем’єр-міністр розповів про стратегію боротьби з пандемією COVID-19, а також про кампанію з вакцинації проти коронавірусу в Україні. Про це йдеться на урядовому сайті.

Очільник Уряду наголосив, що вакцинація є і залишатиметься добровільною для всіх груп населення. При цьому для досягнення колективного імунітету в Україні необхідно, аби близько 70% населення мали імунітет, зокрема набутий через щеплення.

«Наразі згідно із соціологічними опитуваннями готові вакцинуватися близько 43% українців. Наша мета — це вакцинація до 70% населення, аби в країні був колективний імунітет. Для цього у нас є чітка дорожня карта, в якій передбачено всі етапи та процеси реалізації кампанії з вакцинації. Ми очікуємо, що цього та наступного року вакцинуються близько 22 млн українців», — відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Д. Шмигаль наголосив, що за домовленостями, яких досягнув Уряд, у І та ІІ кв. цього року в Україну має прибути 9 млн доз вакцин. У березні в межах глобальної ініціативи COVAX в Україну будуть відправлені 117 тис. доз вакцини виробництва «Pfizer»/«BioNTech», а також 500 тис. доз вакцини від компанії «AstraZeneca». Ще 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca очікуються в березні від індійського Serum Institute. Загалом Уряд веде перемовини про закупівлю вакцин із 6 найбільшими світовими виробниками.

«Для того щоб процес вакцинації був успішним, нам усім дуже важливо підвищувати довіру і до вакцини, і до самого процесу. За останні 3 дні через застосунок та портал «Дія» зареєструвалися на вакцинацію більше ніж 100 тис. осіб. Це лише початок, і ми віримо, що кампанія з вакцинування буде успішною», — заявив Д. Шмигаль.

Він також підкреслив, що дорожня карта процесу вакцинації в Україні абсолютно відповідає європейським моделям. Д. Шмигаль відзначив, що всі провакциновані громадяни будуть зареєстровані в закритому державному реєстрі, що дасть змогу їм у майбутньому отримати підтвердження того, що вони отримали щеплення.

«Дискусія стосовно так званих паспортів вакцинації триває і в Європі, і в усьому світі. Наш Уряд також залучений до них. Наразі немає єдиної думки та моделі. Україна — один із лідерів цифровізації у світі, а тому в разі потреби ми зможемо реалізувати відповідний проєкт таких паспортів», — зазначив Прем’єр-міністр.

За матеріалами kmu.gov.ua,
фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті