Поставка вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Sinovac Biotech Ltd» – роз’яснює ДП «МЗУ»

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (ДП «МЗУ») на сторінці у Facebook інформує, що нещодавно в медіа почала з’являтися неточна інформація щодо поставок вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Sinovac Biotech Ltd» в межах договору про закупівлю, стороною покупця в якому виступає ДП «МЗУ». З метою уникнення непорозумінь та перекручувань державне підприємство роз’яснює реалізацію норм чинного законодавства та укладеного договору про закупівлю:

  1. Строки поставки вакцини. Договором визначено обов’язок контрагента здійснити поставку першої партії в 700 тис. одиниць не пізніше ніж через 30 днів після реєстрації вакцини в одній із зазначених у переліку країн. 5 лютого вакцина виробника була зареєстрована в Китаї. Відповідно до умов договору про закупівлю перша партія має бути передана та прийнята ДП як замовником не пізніше 7 березня 2021 р.
  2. Підтвердження відповідності вимогам. Не менше ніж за 3 робочі дні до дати поставки постачальник, серед інших документів, зобов’язаний надати замовнику свідоцтво про реєстрацію продукції в Україні. Відповідна реєстрація може бути проведена в межах спеціальної процедури, визначеної ст. 9-2 Закону України «Про лікарські засоби». ДП «МЗУ» зазначає, що є відповідна інформація про розгляд звернення заявника щодо реєстрації вакцини виробництва компанії «Sinovac Biotech Ltd» уповноваженими органами. Оскільки наразі відсутня інформація про реєстрацію, процес розгляду документів та ухвалення рішення МОЗ триває.
  3. Відповідно до умов договору встановлено показник ефективності вакцини, який має становити не менше 70% зниження захворюваності у досліджуваній групі в порівнянні з контрольною групою, що має бути підтверджено у плацебо-контрольованому клінічному випробуванні.
  4. Для прийняття товару державне підприємство очікує від постачальника надання повного пакету документів, які визначені договором. Також очікується надання інформації щодо ефективності вакцини. Зазначені документи ДП «МЗУ» наразі не було надано.

За матеріалами facebook.com/uamedpro

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті