Електронний список очікування на проведення вакцинації від COVID-19: набула чинності постанова

05 Березня 2021 4:55 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 01.03.2021 р. № 178 затвердив Порядок функціонування Електронної бази даних списку очікування на проведення вакцинації від COVID-19 (далі — Порядок).

Зауважимо, що постанова набула чинності у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» № 178 від 05.03.2021 р.

Завданням Електронної бази є формування списку очікування на проведення вакцинації від COVID-19 з урахуванням визначеної МОЗ етапності проведення масової вакцинації у зв’язку з пандемією COVID-19. Також вона надає громадянам України віком від 18 років можливість внести дані до списку очікування на проведення вакцинації від COVID-19 через:

  • Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія»,
  • мобільний додаток «Порталу Дія»,
  • національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19.

Електронна база формується з таких даних, поданих громадянином через «Портал Дія», зокрема з використанням мобільного додатка «Дія», або через оператора контакт-центру:

  • унікальний ідентифікатор в Електронній базі, похідний від реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України.
    Для фізичних осіб, які через релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті, — власне ім’я, місяць і рік народження, номер телефону;
  • електронна адреса;
  • код населеного пункту, в якому громадянин бажає зробити щеплення.

Обробка персональних даних в Електронній базі здійснюється в порядку, визначеному законодавством про захист персональних даних.

Окрім того, варто зауважити, що Електронна база даних списку очікування на проведення вакцинації від COVID-19 функціонує протягом визначеного Міністерством охорони здоров’я періоду проведення в Україні вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті