Цифрова трансформація сфери охорони здоров’я: МОЗ визначило пріоритетні напрямки на найближчі 3 роки

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України, Державним підприємством «Електронне здоров’я», Державною установою «Центр громадського здоров’я МОЗ України» визначили пріоритетні проєкти з цифрової трансформації у сфері охорони здоров’я до 2023 р. Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

У рамках ініціативи Міністерством цифрової трансформації України було створено Публічний каталог проєктів цифрової трансформації до 2023 р. До Публічного каталогу увійшло 94 проєкти, які є у відкритому доступі та містять статуси та доступи до інформації про проєкти, а також дедлайни та відповідальних виконавців за реалізацію процесів.

Серед найбільш пріоритетних напрямів до 2023 р. МОЗ визначено:

  • розвиток медичних послуг та управління медичною інформацією (eHealth);
  • забезпечення якості та безпеки лікарських засобів, медичних виробів (е-ліки);
  • промоції здорового способу життя, захисту населення від інфекційних хвороб та протидії соціально небезпечним захворюванням (е-громадське здоров’я).

Кожен з напрямів містить свої підпроєкти, зокрема:

  • електронна система охорони здоров’я: електронний кабінет пацієнта, електронний стаціонар, електронний план лікування, електронні медичні обстеження, модуль чутливих даних, електронні медичні висновки (про тимчасову непрацездатність, для отримання водійського посвідчення, про стан функціональності людини, про смерть);
  • е-ліки: електронна система управління запасами лікарських засобів та медичних виробів «eStock», модернізація Державного реєстру лікарських засобів, створення Державного реєстру медичних виробів, електронний рецепт на інсуліни, наркотичні засоби та всі рецептурні препарати;
  • е-громадське здоров’я: електронна інтегрована інформаційна система спостереження за інфекційними захворюваннями, медична інформаційна система «Моніторинг соціально значущих захворювань», Інформаційний фонд у сфері громадського здоров’я.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 10.03.2021 12:32
ПЛАНОВ ГРОМАДЬЕ! но Кто будет за такую зарплату работать? Украинский врач получает за 3 месяца столько, сколько французский за 1 день!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті