Доступ до медичних послуг в рамках ПМГ–2021 — інформує НСЗУ

11 Березня 2021 1:21 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook повідомила, що з 1 квітня цього року розпочне діяти нова Програма медичних гарантій (ПМГ). Вона удосконалена і деталізована відповідно до потреб пацієнта. У ПМГ–2021 передбачено 35 пакетів медичних послуг, у тому числі пакет вакцинації від COVID-19:

  • 3 пакети медичних послуг нові;
  • ще 5 — виокремлені з існуючих пакетів медичних послуг. Для пацієнтів таке розширення ПМГ означатиме більш зручний та зрозумілий маршрут за цими послугами.

Як і попереднього року, ПМГ охоплюватиме такі види медичної допомоги, як первинна, спеціалізована та високоспеціалізована допомога, екстрена, паліативна допомога та реабілітація, медична допомога дітям віком до 16 років та медична допомога при вагітності та пологах. Тобто ПМГ покриває найважливіші медичні послуги — консультації, лабораторні та інструментальні дослідження, госпіталізацію, операцію та реабілітацію.

НСЗУ зауважує, що бюджет програми становить 123,5 млрд грн. Тому в умовах обмеженого фінансування необхідно визначати пріоритети. У ПМГ це фокус на тих захворюваннях, які є найпоширенішими причинами смертності українців, охорона материнства та дитинства і лікування захворювань, які є дороговартісними для пацієнтів. Це також лікування інсульту та інфаркту, медична допомога при пологах та у складних неонатальних випадках, а також інструментальні обстеження для ранньої діагностики онкології.

«За пріоритетними напрямами ми пропонуємо впливати на якість медичної допомоги через дотримання маршруту пацієнтів. Центр екстреної медичної допомоги отримає більше коштів, якщо бригада доставлятиме пацієнта до того закладу, який має договір з НСЗУ на лікування інсульту та інфаркту, а значить — у такому закладі є все необхідне обладнання та спеціалісти, щоб надати ефективну допомогу пацієнту. Індикатори якості будуть і для первинної медичної допомоги. Вони стосуватимуться виконання першого щеплення вакциною від кору, паротиту та краснухи дітей віком до 6 років», — йдеться у повідомленні.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті