Трансплантація, програма медичних гарантій у 2021 р. — брифінг МОЗ

16 Березня 2021 5:23 Поділитися

16 березня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я Украї­ни, поінформував, що наразі вже 38 закладів охорони здоров’я залучені до пілотного проєкту зі зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів. Завдяки цьому у 2021 р. можливо буде провести вдвічі більше операцій з трансплантації, ніж у минулому році. На реалізацію цього пілотного проєкту з державного бюджету виділено 502 млн грн.

«Ми хочемо за 3 роки дійти до трансплантаційної незалежності нашої країни. Це означає, що громадян України не буде необхідності відправляти за кордон на лікування. Ми хочемо, щоб всю трансплантацію робили в Україні всім громадянам», — зазначив М. Степанов.

Також він зупинився на питанні цифровізації медичних послуг. Міністр зазначив, що електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ) забезпечує надання доступних цифрових медичних послуг для понад 31 млн громадян і вже 4,5 тис. закладів охорони здоров’я підключені до ЕСОЗ.

Стосовно програми медичних гарантій (ПМГ) М. Степанов поінформував, що Міністерством запроваджено нові пакети медичних послуг, які фінансуватимуться з державного бюджету у 2021 р. Зокрема, до ПМГ додано ведення вагітності в амбулаторних умовах, стоматологічна допомога, супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз на первинному рівні медичної допомоги, лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах і т.д. Загалом з 1 квітня 2021 р. в рамках ПМГ діятимуть 35 пакетів медичної допомоги.

Окрім цього, МОЗ ініційовано законодавчі зміни, які регламентують впровадження договорів керованого доступу в Україні. У разі підтримки Парламентом цієї ініціативи, з’явиться можливість за бюджетні кош­ти закуповувати інноваційні ліки для терапії перш за все орфанних та онкологічних захворювань.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті