МОЗ продовжує розбудову eHealth

18 Березня 2021 5:29 Поділитися

18 березня під час онлайн-брифінгу Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я, поінформувала, що МОЗ працює над розбудовою електронної системи охорони здоров’я (eHealth).

«Ми починаємо досить важливий проєкт зі створення та розбудови електронних баз даних та універсальних стандартів для визначення медичних лабораторних спостережень. Тобто плануємо розширити цей функціонал та створені реєстри, які міститимуть інформацію щодо певних нозологій, що, у свою чергу, надасть можливість оперативно та в режимі онлайн робити вибірки і на базі статистичних даних ухвалювати рішення», — зауважила вона та додала, що планується імплементувати міжнародний галузевий стандарт лабораторних досліджень і спостережень шляхом приєднання його до eHealth.

Окрім того, С. Шаталова зазначила, що регіони відповідно до укладених договорів з Державним підприємством «Медичні закупівлі України», до кінця березня повинні отримати нові автомобілі швидкої допомоги. Усього вирушить до закладів охорони здоров’я 416 авто. Загальна сума коштів, яку було виділено з державного бюджету на закупівлю автомобілів швидкої допомоги, становить 728 млн грн.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті