В Україні запускають пілотний проєкт зі створення єдиного аеромедичного простору

18 Березня 2021 5:20 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що Уряд підтримав проєкт постанови КМУ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні», розроблений МОЗ спільно з Міністерством внутрішніх справ. Текст документа поки що не оприлюднено.

Зазначається, що впровадження цього пілотного проєкту дозволить підняти надання екстреної медичної допомоги в регіонах, залучених до нього, на якісно новий рівень. Також це гарантуватиме щонайменше 7 млн громадян можливість отримати максимально швидкий доступ до вторинної (спеціа­лізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в ситуаціях, що загрожують їхньому життю та здоров’ю.

Окрім того, функціональне об’єднання можливостей суб’єктів державної авіації та національної системи трансплантації дозволить забезпечити своєчасне транспортування донорських органів у межах усієї території України.

Початок реалізації пілотного проєкту заплановано на 1 квітня та 1 травня 2021 р. для Львівської та Київської областей відповідно. Поступово система аеромедицини охопить усю країну.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті