Необхідно прискорити процес вакцинації громадян, що записалися на щеплення через портал «Дія» — нарада Президента

23 Березня 2021 9:56 Поділитися

На селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського 22 березня, повідомили, що наразі в м. Київ, Вінницькій та Івано-Франківській областях відмічають найбільшу динаміку зростання кількості хворих на COVID-19.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що активних хворих в країні станом на 22 березня налічується понад 263 тис. «Із 63 тис. ліжок із підведеним киснем заповнені 39 тис. Ліжок інтенсивної терапії зайнято 2 тис. 652 із 4 тис. 909», — зазначив глава Уряду.

Окрім того, Д. Шмигаль додав, що 20 березня було проведено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за підсумками якого до «червоної» зони були віднесені м. Київ та Одеську обл. Крім того, сьогодні зранку за дорученням Президента України очільник Уряду провів нараду з міністрами щодо розробки механізмів спільної з органами місцевого самоврядування підтримки бізнесу і людей у «червоних» зонах.

Володимир Зеленський повідомив, що має намір якнайшвидше підписати ухвалений Парламентом 19 березня закон, згідно з яким держава бере на себе відповідальність за наслідки щеплення проти COVID-19. Після цього постановою Урядом буде створено спеціальний компенсаційний фонд.

За результатами наради Д. Шмигаль доручив міністру охорони здоров’я Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації, які дадуть змогу якнайшвидше вакцинувати громадян, що записалися на щеплення через портал «Дія».

Також Уряд працює над тим, щоб якнайшвидше отримати інші вакцини від COVID-19. Наразі домовленості є не лише в межах програми COVAX, а й щодо вакцини Covishield, а також препаратів компаній «Sinovac» і  «Pfizer».

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті