Внесено зміни до Положення про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів

22 Березня 2021 4:23 Поділитися

На вебпорталі Парламенту оприлюднено наказ МОЗ України від 03.02.2021 р. № 169, яким внесено зміни до Положення про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів, затвердженого наказом МОЗ України від 11.02.2016 р. № 84.

Змінами тимчасово членам експертного комітету у разі закінчення строку їх призначення дозволяється протягом дії карантину щодо запобігання поширенню COVID-19 та протягом 90 календарних днів з дня його завершення продовжувати виконувати свої функції.

Зауважимо, згідно з Положенням члени експертного комітету призначаються міністром охорони здоров’я за результатами конкурсного відбору строком на 4 роки.

Нагадаємо, експертний комітет — це постійно діючий дорадчий орган, який створюється МОЗ України для здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів з метою їх включення до Національного переліку основних лікарських засобів. Метою комітету є здійснення прозорого відбору якісних, ефективних, безпечних лікарських засобів з найвищими показниками економічної доцільності, що необхідні для забезпечення першочергових потреб медичної допомоги населенню в закладах охорони здоров’я для лікування за рахунок кош­тів державного та місцевих бюджетів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті