Держава надасть допомогу підприємцям, які постраждали через запроваджені карантинні обмеження у червоних зонах

24 Березня 2021 3:31 Поділитися

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду, яке відбулося 24 березня, зауважив, що через збільшення кількості захворювань в Україні все більша кількість областей потрапляють до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Тому було розроблено комплекс заходів із підтримки людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування.

«Держава готова виплатити фізичним особам — підприємцям (ФОП) та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у «червоних» зонах, по 8 тис. грн. Так само як це було взимку. Але ми також очікуємо, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати», — повідомив він.

Окрім того, Глава Уряду зазначив, що ефективне виконання державного бюджету у 2020 р. дало можливість підвищити мінімальну зарплату, збільшити виплати всім лікарям, провести індексацію пенсій і підтримати бізнес та економіку.

«Перевиконання дохідної частини бюджету становить 54 млрд грн. Ми запустили зміни в податковій та на митниці й починаємо бачити результат. Завдяки повному виконанню бюджету вдалося зменшити дефіцит з 7,5% від ВВП до 5,3% від ВВП», — зауважив Денис Шмигаль та додав, що затверджений звіт про виконання Державного бюджету за 2020 р. Уряд передасть для розгляду до Парламенту, Президенту й Рахунковій палаті.

За матеріалами kmu.gov.ua,

фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті