Коли очікувати постачання нових вакцин від COVID-19 в Україну — повідомляє МОЗ

25 Березня 2021 4:42 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я наголошує, що Україна не припиняє співпрацю з виробником індійської вакцини Covishield, компанією «AstraZeneca». Проте затримки з постачанням чергової партії препарату можливі через ненадання дозволу на її експорт з боку уряду Індії.

«Ми не припиняємо працювати з нашими індійськими партнерами щодо відвантаження проплачених і законтрактованих 1,5 млн доз вакцини «AstraZeneca» (Covishield). Дійсно, є проблема з отриманням дозволу на експорт препарату від уряду Індії. Ми працюємо за різними каналами і залучили всі наші дипломатичні можливості. І Прем’єр-міністр, і Президент країни приєдналися», — зазначив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України та додав, що ситуація з поширенням фейків щодо індійської вакцини нашими політиками викликала «певне нерозуміння» з боку індійської сторони.

Окрім того, сьогодні (25 березня) очікується прибуття в Україну 200 тис. доз китайської вакцини Sinovac. За словами міністра, виробник надав усі відповідні документи на цей препарат, а фахівці з Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики їх розглянули й рекомендували вакцину до використання. Її ефективність перевищує 70%.

«За тією інформацією, яку надало підприємство «Лекхім», ми очікуємо першу партію вакцини Sinovac, це буде 200 тис. доз, яку вони привозять, потім решту. Згідно з нашим законодавством вакцина повинна пройти контроль. Ми достатньо швидко його проведемо, думаю, до 10 днів», — зауважив глава відомства.

Також, за словами міністра, найближчим часом очікується постачання в Україну вакцин у рамках програми COVAX — це буде препарат від «AstraZeneca» у кількості 570 тис. доз.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*