Вакцина CoronaVac пройде 10-денний лабораторний контроль перед відправленням в регіони — Віктор Ляшко

26 Березня 2021 7:19 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 26 березня поінформував, що за місяць вакцинальної кампанії проти COVID-19 було вакциновано понад 174 тис. людей.

В. Ляшко зауважив що МОЗ будувало стратегію імунопрофілактики таким чином, щоб 250 тис. доз із 500 тис. отриманих використати впродовж 28 днів та на 29-й день зробити повторне щеплення. Водночас 10 березня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) опублікувала інформацію стратегічної групи з імунопрофілактики, в якій зазначається, що найвища ефективність від проведеного щеплення проявляється на 8-12-й тиждень. У зв’язку з цим оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я з вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield від компанії «AstraZeneca» з 4 до 12 тиж.

Заступник міністра також нагадав, що 25 березня в Україну прибуло 200 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії «Sinovac Biotech» яка пройде 10-денний лабораторний контроль, після чого її передадуть ДП «Медичні закупівлі України» для постачання в регіони. Окрім того, за словами В. Ляшка, нині вакцина проходить завершальну стадію досліджень у ВООЗ та приблизно наступного тижня очікуються результати, за якими буде вирішено, чи надавати дозвіл на її використання в екстрених ситуаціях. Він також додав, що CoronaVac — це однодозова вакцина, тому її використовуватимуть для імунізації маломобільної групи населення та їх опікунів. Загалом планується зробити щеплення цією вакциною 40 тис. осіб.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті