МОЗ направлено на погодження документ про суттєве підвищення заробітної плати медикам

30 Березня 2021 12:47 Поділитися

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, під час брифінгу 30 березня поінформував, що Стратегія боротьби з коронавірусною хворобою складається з наступних основних факторів:

  1. відновлення системи охорони здоров’я до рівня, достатнього для захисту від згубних наслідків пандемії (ліжковий і кисневий фонд, перепрофілювання лікарень, захист лікарів);
  2. введення гнучкої системи карантинних заходів (адаптивний карантин);
  3. інформаційна кампанія щодо Стратегії боротьби з COVID-19 (запущено мультидисциплінарну платформу та контакт-центр МОЗ з протидії поширенню захворювання, де можна дізнатися достовірну інформацію про вакцинацію та окремі вакцини, як записатися на щеплення тощо);
  4. старт вакцинальної програми, основним елементом якої є Дорожня карта.

За словами міністра, метою МОЗ є досягнення колективного імунітету і щеплення всіх охочих проти COVID-19 протягом цього календарного року. «Задля цього ми маємо домовленості та контракти на більше ніж 22 млн вакцин від різних світових виробників — британської «AstraZeneca», американського «Novavax», а також «Pfizer» та китайського «Sinovac». Це як прямі контракти, так і контракти в рамках міжнародної ініціативи COVAX, за якими ми отримаємо препарати «AstraZeneca» та «Pfizer», — наголосив він.

М. Степанов додав, що Міністерством було також напрацьовано пропозиції до пакету постковідної реабілітації пацієнтів, у тому числі і в рамках допомоги від Національної служби здоров’я України, а саме: напрацьовано комплексний підхід до лікування легеневих ускладнень, уражень центральної нервової системи, психологічної реабілітації тощо.

Окрім того, глава відомства зазначив, що гроші на підвищення заробітних плат медичним працівникам, які працюють із хворими на COVID-19, Національна служба здоров’я України направляє в лікувальні заклади повною мірою. Утім на місцях подекуди виникають конфліктні ситуації та випадки нецільового використання цих коштів.

Також Міністерство охорони здоров’я України підготувало й направило на узгодження законопроєкт про радикальне підвищення заробітних плат лікарів та медичного персоналу. «Переконаний, що мінімальна заробітна плата лікаря має становити не менш як 23 тис. грн, середнього медичного персоналу — 17 тис. грн, молодшого — 12 тис. грн», — заявив він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті