Онлайн-торгівля ліками: які вимоги висуваються до транспортних засобів? (оновлено 03.04)

03 Квітня 2021 9:14 Поділитися

*У зв’язку з тим, що 1 квітня минуло, дана інформація втратила свою чинність.

Відповідно до останніх новел проєкту Уряду «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з онлайн-торгівлі лікарськими засобами та затвердження Типової форми доставки лікарських засобів кінцевому споживачу» (далі — Проєкт), що наразі проходить погодження для затвердження профільними установами, оновлено ряд специфічних вимог до транспорту аптечного закладу, який буде здійснювати доставку лікарських засобів кінцевому споживачеві.

Так, згідно із запропонованою редакцією якщо суб’єкт господарювання використовує в якості транспорту доставки автомобіль, останній повинен відповідати наступним вимогам:

  • логотип, назва, адреса вебсайту, графік роботи та контактний номер телефону повинні бути зображені на поверхні транспортного засобу розбірливо, великим шрифтом;
  • номерний знак транспортного засобу повинен містити інформацію про назву аптечного закладу (аптечної мережі), з якої здійснюється доставка;
  • також транспортний засіб повинен бути оснащений проблисковими маячками зеленого кольору та відповідною сиреною на випадок здійснення екстреної доставки з можливістю перевищення вимог швидкісного режиму в межах узгоджених місцевими органами ділянок автомобільних доріг.

Звертаємо увагу, що усі позначення на транспортному засобі повинні бути нанесені з урахуванням вимог чинного законодавства, у тому числі у питанні забезпечення інклюзивності та нанесення шрифтом Брайля.

Якщо ж доставка здійснюється іншим видом транспорту, наприклад, велосипедом, то в такому разі транспортний засіб та шолом водія повинні бути оснащені діодною стрічкою зеленого кольору, термобокс – відповідними сигнальними позначеннями, а контактна інформація про суб’єкт господарювання розміщуватися на одязі водія за аналогією з такою, що зазначається на автомобілі.

Процес обговорення проєкту в новій редакції триватиме до 23:59 01.04.2021 року. Відгуки та пропозиції надсилати до редакції «Щотижневика АПТЕКА» або за адресою [email protected].

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Голова професійної ради 01.04.2021 11:29
Чому так багато треба надписів на машинах та на одязі? Чи не краще застосовувати QR-коди?
Модератор 01.04.2021 12:47
прекрасна ідея, дякуємо!
Наталя 01.04.2021 2:46
Пропнуємо номерні знаки транспортних засобів наносити шрифтом брайля. А також передбачити вимоги до самокатів, скейтів, сумок на колесиках для доставки лікв
Макс Степанов 05.04.2021 9:12
Киберпанк уже наступил. По улице носятся курьеры на электросамокатах. На лоб каждого курьера нанесена тату-отметка с QR-кодом. Тату имеют разные цвета и соответствуют брендированым цветам аптечных сетей. Поскольку доставка лекарств может спасти здоровье, то курьерам разрешено нарушать правила и создавать аварийные ситуации. Для того, чтоб неповоротливые пешеходы знали, что на них наехал курьер и в полицию обращаться бесполезно, курьеры обмотаны зелёными светодиодными гирляндами. Остановить курьера имеет право только пацак в ЗЕлёных штанах и с полосатой (зелёно-белой) палкой.
Клімов Олег Іванович 05.04.2021 8:41
Шановні колеги ! Необхідно пам'ятати ,що мова йде про доставку ліків лише без рецептурної форми відпуску. Ні для кого не являється таємницею те ,що ліки безрецептурної форми відпуску не являються життєво необхідними та лікують лише симптоматику захворювань ,тому про "спасіння" ......мова йти тут не може. Головне не забувати ,під час " розвитку нового виду " бізнесу- хто буде нести відповідальність за відповідальне вживання ліків ,їх тотожність та якість ....,найбільш вузьким місцем в даній ситуації- це відсутність контакту між фармацевтичним працівником та пацієнтом.Коли настануть , як показує практика,випадки неконтрольованого вживання ліків та тяжкі випадки передозування- пошук відповідальних за доставку ліків , стане новим "новим кормаком" для правоохоронців. З повагою,

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті