За розкрадання 3,5 млн грн під час постачання медичного обладнання для лікарень судитимуть керівника товариства

07 Квітня 2021 5:37 Поділитися

Київська міська прокуратура повідомляє про направлення до суду обвинувального акта щодо керівника комерційної структури за фактом заволодіння 3,5 млн грн бюджетних коштів під час постачання медичного обладнання (ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, директор столичного приватного підприємства, порушуючи вимоги чинної постанови КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення», здійснив постачання до міських та обласних лікарень імпортованого медичного обладнання (систему холтерівського моніторування та систему кардіореабілітації) з перевищенням граничної націнки у 10% до закупівельної вартості товару. Висновком судово-економічної експертизи підтверджено завдання збитків державі на загальну суму 3,5 млн грн.

Санкція вказаної вище статті передбачає покарання на термін від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті