Вакцинація китайською вакциною розпочнеться 10 квітня — Максим Степанов

08 Квітня 2021 5:51 Поділитися

В ефірі телеканалу «Україна 24» міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac, яка прибула в Україну 25 березня, почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. Його здійснюють Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

«Вакцина згідно з усіма нашими нормативно-правовими документами повинна пройти лабораторний контроль. Лабораторний контроль має певні терміни. 10 квітня він закінчиться — і відразу цю вакцину почнуть використовувати для щеплень», — зазначив міністр.

Наразі в Україну поставлено 215 тис. із замовлених 1,915 млн доз вакцини CoronaVac від китайської компанії «Sinovac Biotech».

CoronaVac є традиційною інактивованою вакциною — її розробляють на основі «вбитого» вірусу. Препарат постачають в однодозових шприцах, готових для введення ін’єкцій. Повідомляється, що, за оцінкою фахівців Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті