Щотижневі результати ДЕЦ щодо спостереження за безпекою застосування вакцин проти COVID-19

16 Квітня 2021 10:12 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (далі — ДЕЦ) оприлюднило щотижневі результати спостереження за безпекою застосування вакцин проти COVID-19. Так, згідно з оновленими даними станом на 13.04.2021 р., після введення 403 548 доз вакцини Covishield користь вакцини у захисті від коронавірусної хвороби продовжує переважати можливий ризик.

З моменту початку вакцинації в Україні до Автоматизованої інформаційної системи фармаконагляду надійшли 939 карт-повідомлень про випадки несприятливих подій після імунізації (НППІ).

Частка виникнення НППІ від загальної кількості введених доз становить 0,23%. З них 94,5% — передбачувані і 5,5% — непередбачувані несприятливі події.

Серед НППІ найчастіше відмічають: підвищення температури тіла, загальна слабкість, почервоніння, набряк у місті введення, біль у м’язах, головний біль, сонливість.

У ДЕЦ наголошують, що вакцинація — єдиний спосіб зупинити розповсюдження коронавірусу в Україні та світі. Підприємство й надалі інформуватиме про результати фармаконагляду за застосуванням вакцин проти COVID-19. Звіти формуються щотижнево і оприлюднюються на сайті та сторінці ДЕЦ у Facebook.

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті