Україна веде перемовини про додаткову закупівлю вакцини AstraZeneca — Ігор Іващенко

21 Квітня 2021 5:38 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко повідомив, що Україна веде перемовини про закупівлю вакцин проти COVID-19 в рамках загальноєвропейського договору. Обговорюються додаткове замовлення і передача певної кількості вакцини AstraZeneca.

«З метою забезпечення країни вакцинами проти COVID-19 було ініційовано участь України в європейському механізмі розподілу вакцин (EU Vaccine sharing machanism). Я сподіваюся, що це буде один із перших підходів такої взаємодії. Наразі тривають перемовини із Польщею. Мова не про те, що вони будуть ділитися залишками своїх вакцин, головна мета — здійснення від імені України в межах загальноєвропейського договору додаткового замовлення вакцини AstraZeneca», — наголосив він та додав, що країни Європейського Союзу також проблематично входили в програму вакцинації, і передача так званих залишкових доз у вигляді допомоги іншим державам, наприклад Україні, є предметом внутрішньої дискусії кожної з них.

Попередньо країни ЄС планували розпочати процес вакцинації одночасно, але не всі вони змогли забезпечити належну кількість вакцин вчасно.

Передбачається, що країна, яка погоджується бути партнером України, здійснюватиме додаткове замовлення й постачатиме вакцини в межах європейського контракту.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті