Україна має створити власну базу для розробки вакцин — Денис Шмигаль

23 Квітня 2021 1:14 Поділитися

22 квітня під головуванням Дениса Шмигаля, Прем’єр-міністра України, та за участю керівників провідних наукових установ та інститутів відбулася нарада щодо створення в Україні інфраструктури з розробки вакцин.

Як наголосив Глава Уряду, ситуація з дефіцитом вакцин проти COVID-19 у світі продемонструвала необхідність створення власної лабораторії в Україні. «Сьогодні весь світ стоїть у черзі за вакциною, і очевидним стає факт, що Україні необхідно мати власну базу для розроблення вакцин. Це стратегічне питання, оскільки будівництво сучасної інфраструктури за світовими зразками дозволить нам відновити науковий потенціал та розроб­ляти препарати для захисту від різних хвороб», — зазначив він.

Також у ході наради Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я — голов­ний державний санітарний лікар, зауважив, що одним з варіантів, який розглядає Міністерство охорони здоров’я, є створення лабораторії на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського. «Такий відкритий кластер дасть Україні поштовх до відновлення виробництва імунобіо­логічних препаратів, зокрема для лікування онкологічних хвороб», — зауважив В. Ляшко.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав доручення упродовж 2 тиж опрацювати питання інфраструктури та визначити шляхи фінансування для створення в Україні лабораторії високого рівня.

За матеріалами kmu.gov.ua,
фото з урядового порталу
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті