ДП «МЗУ» не проводитиме у 2021 р. закупівлі ліків за напрямками АРВ терапії та туберкульозу

23 Квітня 2021 3:30 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі Украї­ни» (далі — ДП «МЗУ») інформує, що відповідно до наказу МОЗ України від 20.04.2021 р. № 768 такі нозології, як «Медикаменти для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей» та «Медикаменти для лікування туберкульозу» були виключені з переліку напрямів, закупівлі за якими має здійснювати ДП «МЗУ» у 2021 р.

«Ми готові розпочати закупівлі за реш­тою 17 напрямами, які доведені до закупівлі ДП «МЗУ» у 2021 р. Їх перелік регулюється наказом МОЗ від 12.01.2021 р. № 32 та включає дорослу та дитячу онкологію, дорослу та дитячу гемофілію, розсіяний склероз, дитячий церебральний параліч тощо. Ми очікуємо на якнайшвидше погодження всіх надісланих до МОЗ медико-технічних вимог до товарів для закупівлі для початку оголошення процедур», — повідомляє ДП «МЗУ».

Підприємство також інформує, що до відповідного рішення Міністерства було здійснено ретельну підготовку до закупівель за напрямами антиретровірусної терапії та туберкульозу. Було проведено наступну роботу:

  • проаналізовано ринок та затверджено категорійні стратегії за кожним напрямом;
  • 56 медико-технічних вимог до товарів, які планувалося закупити, надіслано на погодження МОЗ України, відповідно до нової редакції постанови КМУ від 17.03.2011 р. № 298 (без урахування позицій, щодо яких обсяг замовлення в цьому році є нульовим);
  • 33 компанії — потенційні учасники закупівель взяли участь у ринкових консультаціях;
  • 190 роз’яснень надано потенційним учасникам закупівель щодо специфіки процедур ДП «МЗУ»;
  • надані рекомендації МОЗ України щодо: внесення змін у номенклатурний перелік щодо 3 препаратів, що дозволило б розширити конкуренцію під час проведення процедур та щодо внесення 1 препарату до переліку лікарських засобів, які можна ввозити на територію України без реєстрації.

Зокрема, за напрямом антиретровірусної терапії станом на кінець квітня 2021 р. поставлено в Україну 88% товарів, закуплених у 2020 р. та 87% із закуплених позицій вже розвезено в регіони. Поставки відбулися протягом кількох місяців з моменту укладання договорів. Як зазначає ДП «МЗУ», у попередні роки поставки за цим напрямом мог­ли тривати кілька років з моменту проведення закупівель.

За матеріалами facebook.com/uamedpro
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті