Заклади ЕМД мають 3,9 млрд грн залишків коштів на рахунках

26 Квітня 2021 10:08 Поділитися

Міністерство фінансів України повідомляє, що станом на 1 квітня 2021 р. залишки коштів на рахунках закладів екстреної медичної допомоги (ЕМД) становлять 3,9 млрд грн, у тому числі на депозитних рахунках — 1 млрд грн. Відтак, з квітня до грудня 2020 р. заклади ЕМД за договорами з Національною службою здоров’я України отримали 13,1 млрд грн, що у 2,6 раза більше, ніж за аналогічний період 2019 р. за рахунок медичної субвенції та коштів місцевих бюджетів.

Це дозволило підвищити оплату праці фахівцям ЕМД, середня зарплата яких у 2020 р. була найвищою серед надавачів медичних послуг та становила 15,7 тис. грн, зокрема:

  • для керівників — 32,5 тис. грн,
  • у лікарів — 21 тис. грн,
  • для середнього медичного персоналу — 18,4 тис. грн.

«Заклади ЕМД отримали достатній ресурс, який надає можливість покращити якість та доступність для населення ЕМД. А для цього має бути і належно оснащена оперативно-диспетчерська служба, і наявний спеціалізований санітарний транспорт, кваліфікований персонал. Програма медичних гарантій створює значні фінансові можливості для трансформації та удосконалення медичної системи в Україні, а отже, завдання керівників закладів охорони здоров’я — ефективно цими можливостями скористатися», — повідомив Роман Єрмоличев, заступник міністра фінансів.

За матеріалами mof.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті