Україна вийшла зі списку країн, що відстають у питанні імунізації від небезпечних хвороб — ЦГЗ

28 Квітня 2021 2:10 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що 27 квітня відбувся круглий стіл, присвячений українському тижню вакцинації, який розпочався 24 квітня та триватиме до 30 квітня.

Окрім того, ЦГЗ зазначає, що охоплення рутинними щепленнями дітей та підлітків сприяло зниженню показників захворюваності на інфекційні хвороби, що навіть стало причиною виключення України зі списку країн, що відстають за критерієм боротьби з дифтерією та кашлюком.

Генеральний директор ЦГЗ Роман Родина зауважив, що в Україні у 2020 р. відмічали найвищий рівень захворюваності на такі вакцинокеровані інфекції, як вірусний гепатит В, кашлюк та кір. За його словами, минулий рік відзначається в цілому зменшенням кількості випадків таких хвороб, але серед причин цієї на перший погляд позитивної динаміки можуть бути не тільки охоплення вакцинацією, а й обмежувальні карантинні заходи та зосередження більшої уваги до COVID-19.

«Вкрай важливо в пандемію переконатись, чи продовжує дитина отримувати рутинні щеплення, адже якщо ми не досягнемо рівня охоплення вакцинацією принаймні у 95%, то Україні можуть загрожувати нові спалахи інфекційних хвороб, наприклад, кору», — підкреслив він.

ЦГЗ наголошує, що Україна сьогодні близька до середніх цифр у світі з охоплення вакцинацією, але все одно має найнижчі показники за цим критерієм в європейському регіоні. Щоб ситуація стабільно покращувалася, потрібно зберігати контроль над рутинною вакцинацією і пам’ятати, що захищати населення потрібно не тільки від COVID-19, а й від інших хвороб.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті