ФССУ нарахував понад 60 млн грн допомоги за лікарняними у зв′язку з профхворобами і травмами

14 Травня 2021 10:33 Поділитися

Фонд соціального страхування України (ФССУ) повідомляє, що у січні–квітні 2021 р. прийняв на фінансування лікарняні листки, видані в разі тимчасової непрацездатності, яка настала внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, на суму 60,1 млн грн. Загалом допомогу нараховано для 5,5 тис. застрахованих осіб.

Зокрема, допомогу з тимчасової непрацездатності через гостре захворювання на COVID-19 призначено 2,8 тис. медиків на суму 18,3 млн грн.

ФССУ нагадує, що розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності, пов’язаної з виробництвом, становить 100% середнього доходу та фінансується фондом, починаючи з 6-го дня непрацездатності (перші 5 днів оплачує роботодавець). Розмір допомоги для потерпілих не залежить від тривалості страхового стажу.

Підставою для надання допомоги з тимчасової непрацездатності, пов’язаної з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності та наявність акта розслідування нещасного випадку, пов’язаного з виробництвом, або акта розслідування хронічного професійного захворювання (отруєння).

За матеріалами fssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті