Запуск паспортів вакцинації заплановано на 1 липня 2021 р. — підсумки наради Президента

24 Травня 2021 3:38 Поділитися

На селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 24 травня, повідомлялося, що в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу — 9-й тиждень поспіль усі епідемічні показники покращуються.

Як повідомив Главі держави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, на сьогодні зайнято 19,4 тис. ліжок, що майже вдвічі менше, ніж було під час піку захворюваності. Планомірно зменшується кількість активних хворих — наразі нездужають 176 тис. осіб. «Уся Україна перебуває у «жовтій» зоні. У Донецькій обл. є незначне перевищення епідпорогу, однак усі інші показники залишаються в нормі», — зазначив очільник Уряду.

Також Президенту доповіли, що в країні проведено 1 054 139 щеплень проти COVID-19. Понад 978 тис. осіб отримали першу дозу, і майже 76 тис. — закінчили вакцинацію другою дозою.

Окрім того, 500 тис. громадян зареєстровані на вакцинацію через мобільний додаток «Дія». Наразі щеплюють осіб віком старше 65 років. На нараді йшлося і про те, що має нарощуватися темп вакцинації на вихідних тих, хто записався на щеплення через «Дію».

Прем’єр-міністр також поінформував Президента про виплату 8 тис. грн допомоги фізичним особам — підприємцям і працівникам малих підприємств, діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року. Вже виплачено 1,4 млрд грн, виплатами охоплено 175 тис. осіб. В. Зеленський зі свого боку дав доручення визначити чіткі терміни виплати фінансової допомоги у зв’язку з карантином, а також виплати лікарняних та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Глава держави також поцікавився процесом підготовки «паспортів вакцинації». Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що попередньо заплановано запустити їх з 1 липня, синхронізувавши це з відповідними процесами у Європейському Союзі.

За матеріалами president.gov.ua,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті