29 травня відкриються пілотні центри масової вакцинації населення проти COVID-19

28 Травня 2021 5:17 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що 29 травня 2021 р. в Україні відкриваються перші пілотні центри масової вакцинації населення проти COVID-19 у трьох містах:

  • у Києві на базі Міжнародного виставкового центру,
  • у Львові на базі стадіону «Арена Львів»,
  • в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії.

МОЗ наголошує, що ці центри працюватимуть у вихідні дні. У них проводитимуть щеплення громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 у додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, яких на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься особам похилого віку. Вакцинація в таких центрах відбуватиметься з дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних вимог.

Водночас обирати вакцину в масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. З 29 травня будуть використовувати вакцину CoronaVac від «Sinovac Biotech».

«Пілотні центри вакцинації відкривають, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Коли Україна отримає більше вакцин, такі центри створюватимуть і в інших великих містах», — наголошується в повідомленні.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті