Затверджено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

01 Червня 2021 2:48 Поділитися

Наказом МОЗ України від 30.05.2021 р. № 1056 внесено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 р. № 722.

Так, стандарт «Організація протиепідемічних заходів та медичної допомоги в осередку інфікування SARS-CoV-2» доповнено новим положенням, згідно з яким дані про повторний випадок захворювання у пацієнта слід зазначити у формі № 058/о «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, незвичайну реакцію на щеплення» для передачі відповідної інформації до лабораторного центру МОЗ за адміністративно-територіальною належністю. На основі цього проводитиметься епідеміологічне розслідування та внесення даних до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями.

Також наказом № 1056 визначається поняття «повторне захворювання COVID-19 (реінфекція)», відповідно до якого це позитивний результат дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції або швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2 та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом імуноферментного аналізу, отриманий повторно, але не менше ніж через 60 днів після первинного позитивного результату дослідження, у пацієнта, у разі якщо нові симптоми COVID-19 виникли після періоду повного одужання від першого епізоду захворювання.

При цьому уточнюється, що дії під час виявлення випадків повторного захворювання COVID-19 мають бути такими самими, як і при виявленні пацієнтів з підозрою та/або підтвердженням COVID-19.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті