МОЗ просить повідомляти про випадки примусового виписування з лікарень хворих на COVID-19

02 Червня 2021 9:39 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє, що наразі через суттєве зниження захворюваності на COVID-19 і у зв’язку з браком пацієнтів деякі лікарні згортають «ковідні» відділення. Водночас в Міністерстві наголошують, що пацієнтів не мають виписувати, не долікувавши через закриття такого відділення. Хворих мають долікувати в ньому або перевести до іншої лікарні.

Якщо лікарня перестає надавати стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19, місцева влада має подбати про те, щоб ці пацієнти могли завершити лікування в цьому закладі або були переведені до іншого. Адже Національна служба здоров’я України (НСЗУ) фінансує ведення та лікування всіх пацієнтів з COVID-19, і МОЗ та НСЗУ готові допомогти представникам місцевої влади в налагодженні нових маршрутів пацієнтів, надавши всі необхідні для цього дані та експертні рекомендації.

У МОЗ закликають у разі примусового «виписування» з «ковідного» відділення до моменту одужання, звертатися з інформацією про такий випадок на гарячу лінію НСЗУ за номером: 16-77 або до контакт-центру МОЗ за номером: 0 800 60 20 19.

Також повідомляється, що наразі МОЗ спільно з НСЗУ розробляють модель готовності лікарень до протидії COVID-19 на випадок нової хвилі. Вона передбачатиме доступність та ефективність «ковідних» стаціонарів, а також мережу амбулаторного ведення хворих.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті