Україна починає перехід на е-лікарняні — Віктор Ляшко

07 Червня 2021 10:51 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, на своїй сторінці у Facebook поінформував, що Україна розпочинає перехід на електронні лікарняні. Повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в електронному вигляді відбудеться з 1 вересня 2021 р. До 31 серпня працюватиме перехідна модель е-лікарняних.

Це означає, що з червня до серпня медичні заклади будуть як формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність, так і видавати паперові листки непрацездатності. Рішення про вид документа, який видається пацієнту для підтвердження факту його тимчасової непрацездатності, прийматиме лікар відповідно до вимог МОЗ.

Міністр також повідомив, що відповідний наказ «Про деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» вже підписаний та пройшов експертизу Міністерства юстиції України.

«Звісно, що запроваджені зміни не можуть запрацювати відразу, для цього потрібний час, навчання та роз’яснення для медичних працівників та всіх, хто дотичний до цього процесу. Але хочу запевнити, що ми зі свого боку готові підтримувати та додатково пояснювати за потреби. Адже Міністерство йде до того, щоб зробити процес отримання лікарняного максимально зручним та прозорим. Пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непраце­здатності, а роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний», — наголосив В. Ляшко.

За матеріалами facebook.com/viktor.liashko
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті