Кабмін послабив карантинні обмеження в країні

08 Червня 2021 5:34 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 02.06.2021 р. № 583 пом’якшив карантинні обмеження в країні. Ця постанова набула чинності, оскільки її оприлюднено в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» № 108 від 8.06.2021 р.

Відповідно до прийнятого рішення дозволятиметься:

  • проведення масових та спортивних заходів на відкритому повітрі за участю більше однієї людини на 4 м2 або у залі із заповненістю на 2/3 місць;
  • робота дискотек, нічних клубів, проведення святкових заходів у кафе та ресторанах цілодобово;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та інших суб’єктах діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць тощо.

Також спрощуються правила в’їзду іноземців до України. Окрім тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), вони можуть надавати експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який зроблено не більш як за 72 год до перетину державного кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації препаратами, які затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Окрім того, Уряд надав певні привілеї громадянам України, які завершили курс вакцинації. Карантинні обмеження не стосуватимуться учасників при проведенні масових заходів, за умови якщо в усіх учасників та організаторів є сертифікат вакцинації або негативний результат тестування за 3 доби (ПЛР чи експрес-тест).

Показники зеленого рівня епідемічної небезпеки також змінилися та надалі встановлюватимуться за наявності таких ознак:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — менше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — менш як 4%;
  • кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення — більше ніж 300.

Також у постанові зазначається, що на всій території України немає регіонів з встановленим «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті