На всій території України діє «зелений» рівень карантинних обмежень — Віктор Ляшко

09 Червня 2021 4:59 Поділитися

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час засідання Уряду 9 червня зазначив, що в країні продовжується нарощування темпів вакцинації насамперед завдяки збільшенню кількості поставок вакцин від виробників, з якими Україна має домовленості та контракти.

Прем’єр-міністр підкреслив, що один із пріоритетних напрямків для співпраці з іншими державами — відновлення та активізація туристичного потоку. Так, Д. Шмигаль розповів про документи, які українці зможуть використовувати як підтвердження вакцинації для вільного перетину кордонів та подорожей.

Перший документ — це Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видається після проходження повного циклу вакцинації і використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво. Другий документ — так звані «ковідні сертифікати» або «імунні паспорти».

Як зазначив Глава Уряду, «ковідний сертифікат» ще у стадії розроблення та буде запроваджений після затвердження міжнародних вимог Європейським Союзом та Всесвітньою організацією охорони здоров’я. «Орієнтовно плануємо запуск на липень. Сертифікат можна буде отримати як у паперовій формі в закладах охорони здоров’я, так і в електронній — через «Дію». Окрім того, документ міститиме інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19 та наявність антитіл», — поінформував він.

Також Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, поінформував, що на території всієї країни діє «зелений» рівень епідемічної небезпеки, тому Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість пом’якшити карантинні обмеження.

«Поточна епідемічна ситуація в Україні дозволяє сьогодні говорити про те, що вся країна відповідає індикаторам «зеленого» рівня епідемічної небезпеки. Але наголошую, що попри покращення епідемічної ситуації не слід забувати, що COVID-19 не подолано, жодна з європейських країн, в яких покращилася ситуація і з захворюваністю, і з вакцинацією, не скасувала повністю обмежувальні заходи», — зазначив міністр.

Наразі в Україні рівень захворюваності становить 74 випадки на 100 тис. населення при визначеному показнику «зеленого» рівня 75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник значно нижчий за визначений. Найнижчий рівень захворюваності у Вінницькій, Закарпатській та Кіровоградській областях і становить 30 випадків на 100 тис. населення, а середня завантаженість ліжок з киснем — 17% при граничному показнику 65%. Рівень госпіталізацій по країні на 8 червня становить 15,5 випадків на 100 тис. населення при визначеному показнику 60 на 100 тис. населення.

Підсумовуючи, В. Ляшко зазначив, що всі охочі, зокрема через додаток «Дія», можуть отримати щеплення в центрах масової вакцинації, яких стає дедалі більше.

За матеріалами kmu.gov.ua,
фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті