В Одесі виявлено випадки продажу ліків з рук у гаражах, на ринках — Держлікслужба Одеської обл.

15 Червня 2021 4:09 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Одеській обл. звертає увагу на те, що з початком курортного сезону на березі Чорного моря і напливом туристів безпосередньо в м. Одеса та Одеську обл., у регіоні почали з’являтися так звані аптеки, які не мають права здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Їх почали розміщувати в гаражах, кіосках, лавках, на ринках та здійснювати продаж ліків з рук.

Також у відомстві наголошують, що у вищезазначених «аптеках» найчастіше реалізують неякісні, незареєстровані та фальсифіковані лікарські засоби, а також не дотримується температурний режим в приміщеннях, де зберігаються ліки! Тому у відомстві закликають повідомляти про виявлення споруд з вивіскою «аптека», на дверях якої відсутня будь-яка інформація про суб’єкта господарювання, якому вона належить.

Повідомлення можна надсилати до Держлікслужби в Одеській обл. поштою за адресою: м. Одеса, просп. Гагаріна, 8, 65044, чи на електронну адресу: [email protected] або за тел.: (048) 786-90-40 (41).

Окрім того, відомство закликає всіх таких «суб’єктів господарювання» самостійно демонтувати та ліквідувати неліцензійні заклади, не чекаючи на притягнення до відповідальності з боку правоохоронних органів та накладання адміністративного штрафу.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті