Поліція викрила керівництво одного із психоневрологічних інтернатів Київщини на продажу вакцин проти COVID-19

16 Червня 2021 12:27 Поділитися

Національна поліція України повідомляє про проведення 6 санкціо­нованих обшуків у приміщеннях одного із психоневрологічних інтернатів області та в адміністративних приміщеннях обласної територіальної громади. Оскільки слідством встановлено, що керівники закладу продавали стороннім особам вакцину проти COVID-19, яка була виділена для пацієнтів цього закладу в рамках президентської програми вакцинації незахищених верств населення.

Так, у рамках механізму COVAX низка державних закладів отримала вакцину для щеплення незахищених верств населення. Однак службові особи інтернату та Бородянської селищної ради вказані препарати продавали особам, які не підпадають під перелік пріоритетних верств І та ІІ етапів вакцинації. Правоохоронці зафіксували 14 випадків отримання неправомірної вигоди службовими особами за розповсюдження вакцини.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження ч. 3 та ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Посадовцям загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами npu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті