В Україні карантин продовжено до 31 серпня — засідання Уряду

16 Червня 2021 5:15 Поділитися

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час засідання Кабінету Міністрів України яке відбулося 16 червня, поінформував, що всі регіони країни перебувають у зеленій зоні. Коефіцієнт виявлених випадків захворювання в Україні відповідає рекомендованому Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) рівню. Також він повідомив, що Уряд офіційно продовжує карантин до 31 серпня 2021 р., але водночас відбудуться певні послаблення.

Зокрема, у зв’язку з перебуванням країни в зеленій зоні контроль за особами, які мають проходити самоізоляцію за допомогою додатку «Дій вдома» фактично не здійснюватиметься, що надасть змогу його оновити.

Стосовно вакцинації населення проти COVID-19 Глава Уряду зауважив, що вже працює більш ніж 50 центрів масової вакцинації по всій країні. Щодня проводиться практично 50 тис. щеплень, та ця кількість продовжуватиме зростати.

Відтак Уряд підтримав проєкт закону України про внесення змін до Державного бюджету України на 2021 р., яким визначено додаткові джерела для реалізації заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню COVID-19. Ним пропонується збільшити доходи спеціального фонду Державного бюджету на 1,433 млрд грн за рахунок таких надходжень: акцизного податку — 1,140 млрд грн, податку на додану вартість — 230 млн грн та від добровільно сплачених фізичними особами коштів — 63,75 млн грн.

Ці кошти спрямовуватимуть на бюджетну програму «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», зокрема, на закупівлю вакцини.

Законопроєкт буде поданий на розгляд до Верховної Ради України для його прийняття. Крім того, було ухвалено рішення, яке дасть змогу сімейним лікарям видавати свідоцтво, яке засвідчує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19.

Також було прийнято рішення щодо внесення змін до постанови КМУ від 17.02.2021 р. № 132 стосовно уточнення дозування однієї номенклатурної позиції, а саме щодо Імуноглобуліну людини нормального для внутрішньовенного введення встановлюється дозування в 10 г (10%) по 100 мг (у минулій редакції передбачалося 5 г (10%) по 100 мл).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті