Угода АССА стане інвестицією в довіру до українських виробників — Тарас Качка

18 Червня 2021 3:02 Поділитися

Міністерство економіки України повідомляє, що 17 червня в рамках Форуму інноваційних виробництв заступник міністра економіки України — торговий представник Украї­ни Тарас Качка зазначив, що укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods — ACAA) стане сигналом усьому світу, що в Україні нормальне промислове виробництво, якому можна довіряти.

«За «промисловим безвізом» ми пройшли першу паперову стадію з оцінювання і вже маємо позитивну оцінку. У вересні розпоч­неться другий етап з оцінювання метрології. Сподіваюся, до кінця року ми прийдемо до підписання Угоди АССА. Головний ефект полягатиме в одному — це найбільша інвестиція в довіру до українських виробників», — підкреслив Т. Качка.

Відповідно до Національної економічної стратегії на період до 2030 р. одним з пріоритетних векторів розвитку є промисловість. Підтримка цього сектору для забезпечення його ефективності та конкурентоспроможності сприятиме зміцненню позиції на ринках збуту, інтеграції українських виробників до глобальних ланцюгів створення вартості, нарощуванню обсягів виробництва та експорту, а також організації нових робочих місць.

Серед кроків, які Уряд планує здійснити для розвитку вітчизняної промисловості, він назвав:

  • стимулювання залучення інвестицій;
  • покращення доступу до фінансів;
  • впровадження Індустрії 4.0;
  • сприяння регіональному розвитку;
  • розвиток індустріальних парків;
  • впровадження інноваційних технологій;
  • розвиток українського машинобудування, хімічної, агро- та харчової промисловості;
  • розвиток оборонно-промислового комплексу.

«Одна з речей, яку держава може зробити для бізнесу — це переконати весь світ, що наші інженери мислять глобально. Це відмова від радянських стандартів, Угода щодо «промислового безвізу», технічне регулювання та ін. Тобто переклад глобальною інженерною мовою того факту, що Україна є промислово розвиненою державою», — наголосив заступник міністра.

За матеріалами www.me.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті