На Закарпатті директора підприємства підозрюють у заволодінні 1,5 млн грн з фонду боротьби з COVID-19

30 Червня 2021 12:58 Поділитися

Служба безпеки України інформує про викриття схеми розкрадання державних грошей, які було виділено на будівництво відділення для прийому хворих на COVID-19 у Закарпатській обл. Проєкт реалізовувався за рахунок державних коштів з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на загальну суму 10,7 млн грн. Із цієї суми учасники протиправної схеми привласнили більше ніж 1,5 млн.

Встановлено, що у 2020 р. місцева комерційна структура одержала перемогу в тендері на проведення будівельних і ремонтних робіт медичного об’єкту. Згідно з укладеним договором, підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на COVID-19.

При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише «на папері».

Як вказується у повідомленні, директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

За матеріалами gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті